Openingsrit Wegseizoen. 3-3-2012

Door Harald

Na een strenge winter waarin er serieuze dreiging van een elfstedentocht was geweest konden we eindelijk de racefiets uit de mottenballen halen. Sommige hadden dat al een weekje eerder gedaan voor een heus trainingskamp op Mallorca. Om klokslag 9.30 uur zou het grand depart plaatsvinden bij onze vice voorzitter in Stiphout. Benieuwd wie er allemaal uit zijn winterslaap waren gekomen en in welke conditie. Vanuit het Eindhovense kerkdorp Acht kwamen Ad en Harald waarbij vooral opviel dat Ad alle nootjes, welke hij had ingezameld voor de grote winterslaap, ook daadwerkelijk had opgegeten. Uit Mierlo kwamen, zoals elke zondag, Adrie en John en Stiphout werd vertegenwoordigd door Peterke,Jan, Berrie en Ties. Voor het eerst in ons bestaan stond er ook een vrouw, Jelle, aan het vertrek. Tijdens onze MTB tochten hadden we al kennis kunnen maken met haar fietskwaliteiten, dus we maakten ons al zorgen voor het wegseizoen, dat wordt dus afzien voor de mannen!!!!! De rest van de club wacht waarschijnlijk op de zomertijd om aansluiting te vinden bij de groep. De route van vandaag kwam natuurlijk uit de koker van onze vaste routeplanner, Berrie Berrie, en zou richting Oirschot gaan.

Via Gerwen kwamen we bij het kanaal en hierlangs reden we linea recta naar Best. Onderweg bleek al gauw dat er meer toerclubs hun openingsrit hadden. Tc Breugel werd al gauw ingelopen en tc Woensel moest vlug het kanaal oversteken anders waren ze er ook 'opgelegd'. Onderweg pikten we ook nog even onze webmaster Hans op die nog, bij gebrek aan beter, met de mountainbike bezig was. Via Airport Eindhoven kwamen we via Wintelre aan in Oirschot. Omdat de snelheid er al lekker in zat waren we te vroeg en plakten we er het bekende extra lusje aan. Uiteindelijk reden we het pittoreske Oirschot binnen over de heuze kasseienstroken om bij ons vaste adres in Oirschot, De oude smidse, ons wekelijkse bakkie en een plakkie te nuttigen (aanrader hier de appelflappen, maar dit terzijde).

Na de pauze koos Hans de kortste weg naar huis en de rest deed gewoon waar het voor de pauze mee gestopt was, hard rijden. Omdat er een kleine tijdsdruk op kwam te liggen omdat er iemand om 13.00 uur thuis moest zijn,werd er steeds harder gereden todat onze natuurlijke leider het genoeg vond en naar voren kwam. Toevallig reed Ties op dat moment vooraan en kreeg hij dus de volle laag. Veel haalden dat niet uit want halverwege het vorige seizoen is Ties een cruciaal onderdeel verloren tijdens een vakantie en tot op de dag van vandaag is dat nog niet vervangen. Het was dus eigenlijk 'tegen dovenmansoren gezegd'. Voordeel van dit alles was wel dat Jelle op tijd op de kartbaan stond, klokslag 13.00 uur reden we onze thuisbasis Stiphout binnen en was de opening van het wegseizoen 2012 een feit.

Voor een overzicht van alle filmpjes van OGOTT, klik hier!

OGOTT Youtube

<- Terug

Overzicht

Volgende ->